Γλυκό του κουταλιού Ντοματάκι

photo_2017-02-07_11-58-13

ΥΛΙΚΑ


45 μικρές ντομάτες

1 ½ κιλό ζάχαρη

60 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Γαρίφαλο

3-4 πράσινα μανταρινάκια

1 φύλλο κανέλας

2 κουταλιές μέλι

Χυμός 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφού βράσουμε μια κατσαρόλα νερό, ρίχνουμε δέκα – δέκα τα ντοματάκια μέσα και τα ξεφλουδίζουμε. Μετά, τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό στην οποία έχουμε ρίξει μια χούφτα ασβέστη και τα αφήνουμε εκεί για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια πλένουμε τις ντομάτες με καθαρό νερό και  αφού πάρουμε ένα μακρύ ξυλαράκι τις χτυπάμε από την κάτω μεριά και τις σφίγγουμε προσεχτικά για να βγει ο σπόρος.  Έπειτα τις βάζουμε στο νερό και μετά τις ξανά σφίγγουμε για να βγάλουμε το νερό.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη φλούδα των μανταρινιών και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις ντομάτες. Βάζουμε μέσα σε κάθε ντομάτα ένα κομματάκι μανταρίνι μαζί με ένα αμύγδαλο. Μετά, τρυπάμε το πάνω μέρος της ντομάτας και βάζουμε ένα κομμάτι γαρίφαλο για να μην φαίνεται το εσωτερικό της ντομάτας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες. Όταν τελειώσουμε με τη γέμιση, τοποθετούμε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και βάζουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τις ντομάτες. Βράζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και όταν δέσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα το μέλι και το χυμό ενός λεμονιού.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X