Λέρος

Η Λέρος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στο βόρειο τμήμα της Δωδεκανήσου.  Έχει 53 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση και αποτελεί Δήμο με 8000 κατοίκους.  Η Λέρος είναι γνωστή και σαν το νησί της Θεάς Άρτεμις.

Το νησί πήρε το όνομα του από την αρχαία λέξη “λερός” που σημαίνει λείος, επίπεδος.  Αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη και για κάθε εποχή αφού συνδυάζει την ξεχωριστή ομορφιά του φυσικού τοπίου και αρκετές δραστηριότητες.

Ατμοσφαιρικά σοκάκια, ειδυλλιακές παραλίες, πληθώρα ιστορικών και μη αξιοθέατων και παραδοσιακοί οικισμοί καθιστούν το νησί, ως έναν από τους γραφικότερους προορισμούς.

Κάθε επισκέπτης του νησιού μαγεύεται από την απεραντοσύνη των χρωμάτων,  τους ήρεμους ήχους της φύσης, από τις γεύσεις και τις μυρωδιές που πλημμυρίζουν το νησί, μα πάνω απ’όλα από τη φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων.

Ιδανικός προορισμός

Το νησί είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής. Επί ιταλικής κατοχής χτίστηκαν στο νησί επιβλητικά κτίρια, άρτια διαμορφωμένοι δρόμοι σύμφωνα με την ιταλική αρχιτεκτονική και μια εξ ολοκλήρου νέα πόλη, το Porto Lago ή Λακκί όπως θα λέγαμε σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λακκί αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου.

Η Λέρος κουβαλάει στους “ώμους” της ένα βαρύ, γενναίο και αξιοθαύμαστο ιστορικό φορτίο.  Η μακροχρόνια  πορεία της και η καθοριστική της παρουσία στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί κίνητρο για κάθε φίλο της ιστορίας που θέλει να δει από κοντά τα πολεμικά και ιστορικά αξιοθέατα.

Το ειδυλλιακό νησί της Αρτέμιδος αποτελεί, επίσης, πόλο έλξης για τους φίλους της υψηλού επιπέδου γαστρονομίας. Παράγει εξαιρετικά υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα. και σε συνδυασμό με τα προσεγμένα εστιατόρια που υπάρχουν στο νησί, η Λέρος θεωρείται το “κρυφό διαμάντι” του Αιγαίου για τους απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Θέλετε να χαλαρώσετε σε μια υπέροχη παραλία με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά;

Επιθυμείτε να δείτε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος;

Μήπως προτιμάτε να περπατήσετε στα όμορφα σοκάκια του νησιού ή να… “πάρετε τα βουνά” με ένα ποδήλατο ή πεζοπορώντας;

Η πανέμορφη Λέρος σας τα προσφέρει όλα απλόχερα και περιμένει να την εξερευνήσετε!

 

 Καλωσορίσατε στη Λέρο!