<<Στο μυαλό του Φράντς Κάφκα>> – Θεατρική παράσταση του Μάριου Ιορδάνου στον Πύργο του Μπελλένη

kafa-frantz

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΜΠΕΛΛΕΝΗ ΣΤΑ ΑΛΙΝΤΑ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν έρχονται για άλλη μία χρονιά στη Λέρο, αυτή τη φορά με τη μαύρη κωμωδία τους “Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα”. Έχοντας ανεβάσει στο νησί τις παραστάσεις τους “Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)”, “Ο Κρητικός”, “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” και “Ασπροδόντης”, επιστρέφουν με μία παράσταση που συνδυάζει γέλιο, συγκίνηση, μουσική, χορό.

Εσύ είσαι έτοιμος να βρεθείς στο μυαλό του Φραντς Κάφκα;

Η μαύρη καφκική κωμωδία που κατέκτησε την Πράγα τώρα και στην Ελλάδα! Εσύ διάβασες τον Κάφκα “σωστά”; Ο Φραντς Κάφκα, ο πιο πρωτοποριακός και ξεχωριστός συγγραφέας παγκοσμίως διάβαζε τα έργα του ως κωμωδίες. Εσύ; Μία θεατρική παράσταση που διεισδύει στο μοναδικό, ατμοσφαιρικό κόσμο του ευφυή συγγραφέα ζωντανεύοντας επί σκηνής 16 χαρακτήρες από τη ζωή και το σύνολο του έργου του (Δίκη, Πύργος, Μεταμόρφωση, Στη Σωφρονιστική Αποικία, Καλλιτέχνης της πείνας, Γράμμα στον Πατέρα, Γράμματα στη Μιλένα κ.α.).

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, έχοντας διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τις θεατρικές τους παραστάσεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Μόσχα, Λονδίνο, Δουβλίνο, Πράγα κ.α.) και έχοντας βραβευτεί από την Unesco για τη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, δημιουργούν μία μοναδική παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Έχοντας ανεβάσει την παράσταση με τον τίτλο “Franz Kafka” στην Πράγα, στην Τσεχία, λίγα μέτρα από το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο συγγραφέας και έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, η Σοφία Καζαντζιάν υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή αλλά και τις χορογραφίες της παράστασης με έναν εξαιρετικό Μάριο Ιορδάνου στο ρόλο του Φραντς Κάφκα. Τη νέα σεζόν η παράσταση θα ανέβει στην Αθήνα και μετά θα συνεχίσει την περιοδεία της στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό τη Βιέννη.

“Η πιο καφκική παράσταση που έγινε ποτέ! Γέλιο και συγκίνηση μαζί!”
*****

“Εξαιρετικές ερμηνείες που ακροβατούν μεταξύ γέλιου και συγκίνησης, λογικού και παράλογου!”
*****

“Ευφυής προσέγγιση του έργου του συγγραφέα, που είναι πραγματικά πιο επίκαιρο από ποτέ!”
*****

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Πάνος Βουτσινάς, Χριστίνα Παπαγιάννη

Σκηνοθεσία/Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Μάριος Ιορδάνου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Ηχοληψία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Λευτέρης Ιωάννου
Φωτογραφία: Κατερίνα Σβορώνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μέλπω Μπατσακούτσα

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΕΝΗ (Άλιντα Λέρου)
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 6974876024
Είσοδος: 13 ευρώ. *** Με την προσκόμιση φλάιερ, έκπτωση 3 ευρώ!!!

X