ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
1 φλιτζάνι ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανός
Λίγο κρασί ή χυμό λεμονιού
½ ποτήρι λάδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβουμε τα μουστάκια και τα πλοκάμια και ακολούθως τα βάζουμε σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και αφού τα καλαμάρια ροδίσουν ρίχνουμε και το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς. Επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε το κρασί ή τον χυμό λεμονιού, τη σάλτσα ντομάτας και το ρύζι. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν αναμείξουμε τα υλικά προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα τοποθετούμε κάτω τα πτερύγια του καλαμαριού που έχουν περισσέψει. Ακολούθως γεμίζουμε με όσο μείγμα χρειαστεί τα καλαμάρια και τα κλείνουμε προσεκτικά με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα τρυπώντας τα στο τέλος με ένα πιρούνι. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με όλα τα καλαμάρια. Όταν είστε έτοιμοι ρίχνετε νερό στη κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα καλαμάρια με το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν καλά.