Κουραμπιέδες

kourampiedes

ΥΛΙΚΑ


1 κιλό αλεύρι
1 κρόκο αυγού
1 μπέικιν πάουτερ
1 ποτήρι κονιάκ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
3 βανίλιες
2 κούπες αμύγδαλα
Ζάχαρη Άχνη
Ζάχαρη Κρυσταλλική
Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε το βούτυρο στη λεκάνη και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Ακολούθως, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το κονιάκ, τη σόδα και τις 3 βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε και τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουτερ και ακολούθως προσθέτουμε το μείγμα που δημιουργήσαμε στη πρώτη λεκάνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν ομοιόμορφα μεταξύ τους. Όταν τελειώσουμε, πλάθουμε μικρά κομμάτια της ζύμης σε ότι σχήμα θέλουμε. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε στο φούρνο και όταν είναι έτοιμα τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X