ΥΛΙΚΑ
11/2 κούπα ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι (το χυμό του και το ξύσμα του)
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κιλό αλεύρι
½ κιλό βούτυρο φρέσκο
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Μέλι
Καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη σόδα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Ακολούθως προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το κοσκινισμένο αλεύρι. Τα πλάθουμε καλά και με μικρές χούφτες φτιάχνουμε τα μελομακάρονα. Αφού τα ψήσουμε στους 180 για 30-40 λεπτά, τα περιχύνουμε μέλι και καρύδια.