Με δική της μπύρα η Λέρος- Το νησί <<παντρεύει>> τις γεύσεις του Αιγαίου

5d1b5fc1b20e1

Γκαφάβα: Το φρούτο των Αιγυπτίων που καρποφορεί στη Λέρο.
Δημιουργήθηκε η πρώτη γαστρονομική ομάδα στο νησί.

Εννέα σπουδαίοι μάγειρες ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνέστησαν την πρώτη γαστρονομική ομάδα στη Λέρο. Όραμά τους είναι να παντρέψουν τις γεύσεις των Δωδεκανήσων αλλά και του Αιγαίου γενικότερα και να κάνουν γνωστά τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Απώτερος σκοπός τους είναι να γνωρίσει ο κόσμος τη Λέρο γαστρονομικά, μέσω δράσεων και events, αλλά και να προάγουν τα τοπικά προϊόντα, όπως τη σουμάδα , την κάπαρη και την γκαβάφα! «Η γκαβάφα είναι φρούτο και μοιάζει εξωτερικά με άγριο αχλάδι. Το φέρανε οι Αιγύπτιοι και δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα, παρά μόνο στη Λέρο», είπε στο star.gr ο διάσημος σεφ Νίκος Κουλούσιας.
«Η γκαφάβα γίνεται ωραίο γλυκό του κουταλιού, τσάι, ακόμη και χυμός» προσθέτει ο Νίκος Κουλούσιας.


Επίσης, στους στόχους της ομάδας είναι να αναβιώσουν παλιές κλασικές συνταγές…σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Παράλληλα, καλούν τους παραγωγούς, στο γραφείο τους που ανήκει στον εμπορικό σύλλογο της Λέρου, προκειμένου α συμμετέχουν στις δράσεις και να τους γνωρίσει ο κόσμος.

Στην ομάδα συμμετέχουν, εκτός από τον σεφ του πριγκιπικού γάμου, οι: Νικόλαος Κουρούπης, Ελένη Θεμελίνα, Χρήστος Μπούτσης, Ισίδωρος Τσακίριος, Κωνσταντίνος Σπύρο, Σταμάτης Σιφούνιος, Εμμανουήλ Μπαλοπίτας, με επικεφαλής τον Νικόλαο Σιφούνιο.

Αναδημοσίευση από: Star.gr

X