Πρεμιέρα ταινίας “PortoLago – Φαντάσματα στο Αιγαίο”

OIKOSHMO

“Το πλοίο της γραμμής περνάει το άνοιγμα του μεγαλύτερου φυσικού λιμανιού της Ανατολικής Μεσογείου, το «PortoLago»… για να μας γυρίσει 100 χρόνια πίσω όπου οι Ιταλοί είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο όταν επέλεξαν να κτίσουν μια «νέα πόλη» και τη μεγαλύτερη αεροναυτική βάση του μεσοπολέμου, στο Λακκί”… κάπως έτσι ξεκάνει η ιστορία της ταινίας «PortoLago – Φαντάσματα στο Αιγαίο».

Η ιστορία του Λακκιού μεγάλη, Αεροναύσταθμος, αμυντικές εγκαταστάσεις, πυροβολαρχίες, και μια ολόκληρη νέα πόλη είναι μερικά από τα έργα που έκαναν οι Ιταλοί στην Λέρο την περίοδο του μεσοπολέμου. Ιταλοί, Γερμανοί, Άγγλοι και Έλληνες, στρατιώτες, ορφανά, εξόριστοι, ψυχασθενείς και πρόσφυγες είναι μερικοί από τους 100.000 ανθρώπους που πέρασαν από τον πόλη του PortoLago.

Φεύγοντας απ’την πόλη και γνωρίζοντας όλη της την ιστορία αναρωτιέσαι:

«αν υπάρχουν φαντάσματα, σίγουρα υπάρχουν εδώ, στην πόλη του PortoLago»

Κάπως έτσι κλείνει το μαγευτικό ταξίδι της ταινίας, αφήνοντας ποικίλα συναισθήματα όπως: πικρία, συγκίνηση, προβληματισμό, περηφάνια….

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της την Κυριακή 23/07/2017 στο κινηματοθέατρο της πόλης που τη γέννησε…το

«PortoLago»

 

Το κινηματοθέατρο ήταν κατάμεστο από ντόπιους αλλά και ξένους που απόλαυσαν την ταινία. Για κάποιους που δεν γνώριζαν ήταν μάθημα, για άλλους που τα έζησαν ήταν μνήμες….

Εμείς να ευχηθούμε στην κα. Ιωάννα Ασμενιάδου-Φωκά (Σκηνοθέτις) καλή συνέχεια στην πορεία της ταινίας & πολλές ακόμα επιτυχίες!!!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X