Σταφιδόπουγγα

photo_2017-01-10_17-20-24

ΥΛΙΚΑ


1κιλό σταφίδες

1 ποτήρι σουσάμι

1κιλό αλεύρι μαλακό

2 αυγά

Λίγο βούτυρο

Λάδι

Ξύδι

½ ποτήρι φρυγανιές αλεσμένες

Λίγο μοσχοκάρυδο

Κανέλλα

Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τη γέμιση: βάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό για να μαλακόσουνε και ακολούθως τις αλέθουμε ή τις κοβουμε σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε το σουσάμι και κοπανίζουμε ή ξύνουμε το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε λίγη κανέλλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει το μείγμα.

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά, λίγο βούτυρο, λάδι και ξύδι. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά με την προσθήκη χλιαρού νερού. Όταν έχουμε τη ζύμη μας έτοιμη, τότε ανοίγουμε το φύλλο σε μικρά κομμάτια και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση που έχτε ετοιμάσει. Στο τέλος, τοποθετήστε τα σταφιδόπουγγα σας στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X