ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι 1-2 κιλά
1 φλυτζάνι λάδι
1 ½ κιλό κρεμμυδάκια
1 φλυτζανάκι ξύδι ή κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
Πιπέρι
Αλάτι
Πράσινες ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Ακολούθως το βάζουμε σε μια κατσαρόλα για να βρράσει. Αφού βράσει καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Ακολούθως, ρίχνουμε τα κομμάτια από το χταπόδι και τα ανακατέβουμε καλά. Το σβήνουμε με το ξύδι ή το κρασί, ρίχνουμε λίγο νερό, δάφνη και βάζουμε λίγο πιπέρι και αλάτι. Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε όσες ελίές θέλουμε για να πάρουν βράση.