ΥΛΙΚΑ
1κιλό σκάροους (μεγάλοι)
Ντομάτες αποφλιωμένες
4 μεγάλα χονδροκομένα κρεμμύδια
1 σκόρδο
Μαϊντανός
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνήθως για αυτή τη συνταγή επιλέγουμε ως κύριο υλικό τους Σκάρους. Μπορείτε όμως να εκτελέσετε τη συνταγή με οποιοδήποτε άλλο ψάρι της αρεσκείας σας.
Καθαρίζουμε τα λέπια του ψαριού, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να απορροφήσουν το αλάτι. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια μέτριου μεγέθους και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο. Ακολούθως, ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε λίγη ώρα για να βράσουν. Μετά, ρίχνουμε το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο η σάλτσα και όταν δέσει τότε βάζουμε τα ψάρια στη σειρά, μέσα σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο. Αφήνουμε τα ψάρια μέσα στη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καταλάβουμε ότι τα ψάρια είναι έτοιμα.